Goedkoop een auto huren

Goedkoop een auto huren

Gepost op 13/10/2015 door | 0 reacties

Vervoer nodig voor je volgende reis en wil je hiervoor goedkoop een auto huren? Het huren van een auto geeft je vrijheid en flexibiliteit, en kan soms de meest efficiënte en goedkope manier zijn om van A naar B te reizen. Echter kan het huren van een auto soms ook onnodig ingewikkeld zijn, zoals het zoeken naar de beste deal of het checken welke verzekering je nodig hebt. In dit artikel hebben we speciaal voor jou alle belangrijke zaken op een rijtje gezet zodat jij goedkoop en zonder gedoe een huurauto vindt.

Tips voor het goedkoop huren van een auto

Er zijn 3 zaken belangrijk als je goedkoop een auto huren wilt. Dat zijn de prijs, veiligheid en het comfort. Afhankelijk van hoelang je de auto huurt, maar ook afhankelijk van wat je ermee gaat doen is het ene belangrijker dan het ander. Hieronder hebben we de 10 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Bedenk hoe lang en waarom je je auto huurt.

Behalve goed na te denken hoe lang je je auto huurt, is de belangrijkste vraag ook waarom je een auto wilt huren. Is het voor een vakantie van twee weken? Een verhuizing? Of gewoon voor een kort ritje? Voor deze verschillende behoeftes bestaan namelijk verschillende oplossingen zodat jij goedkoop een auto kan huren.

Waar je voor lange huur en verhuizingen vaak terecht kan bij de bekend verhuurbedrijven zoals Hertz, Europcar en Sixt, is het voor korte ritjes vaak slim om aan een autodeel-programma mee te doen. Voordelen hiervan zijn dat je hiervoor per minuut ipv per dag betaalt, je de auto niet per se bij een verhuurbedrijf hoeft op te halen of terug te brengen en dat je ‘m niet hoeft af te tanken. Een bekend voorbeeld hiervan is Car2Go, waarvoor wij tevens een kortingscode beschikbaar hebben gesteld waarmee je het volledig gratis kan uitproberen. De grens va

2. Huur de juiste auto.

De meeste verhuurbedrijven hebben een gigantische keus uit verschillende automerken en -types. Hierbij kan je aannemen dat de kleine auto’s het goedkoopst zijn. Mocht een lage prijs dus je hoogste prioriteit, kies dan de kleinste auto op om die manier goedkoop een auto te huren. Houdt er echter wel rekening mee dat dit op een lange reis of vakantie niet altijd de beste keus is, aangezien je behalve veel bagageruimte ook inlevert op comfort bij de kleinere auto’s.

3. Check het verzekeringsplan

Als je echt goedkoop een auto huren wilt, wil je achteraf of tijdens de huurperiode ook niet voor onverwachte kosten komen te staan. Let daarom dus goed op de verzekering die bij de huurauto hoort en of je hier wat aan kan aanpassen. Wettelijk zijn alle auto’s sowieso WA-verzekerd en hebben een standaard eigen risico van tussen de 700 en 1500 euro. Door bij te betalen kan dit grotendeels afgekocht worden en verlaagd worden naar slechts een paar 100 euro. Als je de keus hebt, laat dan de oudste bestuurder rijden, bij jongere bestuurders verplichten veel verhuurbedrijven je namelijk tot een verdubbeling van het eigen risico.

4. Tanken of niet?

Houd goed in de gaten wat de regels zijn omtrent het aftanken van de huurauto. Sommige verhuurbedrijven vragen je om de auto afgetankt terug te brengen en brengen een boete in rekening (+ de kosten voor het aftanken) indien je dit niet doet. Andere verhuurbedrijven gaan ermee akkoord als je een halflege tank terugbrengt en brengen alleen in rekening wat er moest bijgetankt worden. Als je goedkoop een auto huren wil, is het dus belangrijk dat je zulke onnodige boetes voorkomt. Uiteraard is het ook altijd slim om van tevoren te checken waar je het goedkoopst kan tanken. Als je van plan bent door Europa te reizen, kan je bijvoorbeeld de website van de ANWB bekijken wat de prijzen per liter gemiddeld zijn. Zo kan het slim zijn om nét voor of nét na het passeren van de grens de tank vol te gooien.

5. Blijf op de hoogte.

Het loont altijd om jezelf op de hoogte te houden van de laatste acties en kortingscodes bij het huren van een auto. Sommige aanbiedingen geven je tientallen procenten korting over de volledige huurperiode wat zo in de honderden euro’s kan lopen. Wij doen ons uiterste best om de beste kortingscodes voor je op één plek te hebben zodat je altijd goedkoop een auto huren kan. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, weet je zeker dat je geen enkele kans of aanbieding mist.

6. Check de algemene voorwaarden.

Bekijk áltijd even de algemene voorwaarden van het verhuurbedrijf, vooral als het om een relatief onbekende verhuurder gaat. Hierin staan de eventuele kosten vermeld die ze op je kunnen verhalen bij bijvoorbeeld verlies van sleutels, diefstal of het inleveren van een auto met lege tank.

7. Extratjes. 

Sommige verhuurbedrijven willen nog wel eens, zonder dat je het door hebt, auto’s standaard leveren met extratjes waar je voor betaald. Denk hierbij aan een gps-systeem of een onnodig uitgebreide verzekering. Op je huurcontract staat altijd een overzicht van waar je nou precies voor betaald, check deze altijd!

8. Sluit je aan bij een frequent-flyer-programma.

Zoals we je al eerder in een artikel over goedkoop vliegen verteld hebben, kan het heel erg lonen om je gratis aan te sluiten bij een frequent-flyer-programma. Via deze programma kan je vaak grote bedragen besparen op een autohuur in het binnen- en buitenland. Zo bespaar je bij Flying Blue tussen de 10% en 18% op autohuur. Daarnaast spaar je hiermee gratis extra award miles die je kan gebruiken voor andere aankopen.

Goedkoop auto huren tips

 

Handig overzicht voor het huren van een auto

Hieronder hebben we een handig overzicht voor je samengesteld betreft de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het huren van een auto. Omdat er zo’n groot verschil zit tussen de reguliere verhuur en concepten zoals het ‘autodelen’, hebben we hierin nog een onderscheid gemaakt.

Reguliere verhuur Autodelen
Aanbod Voor ieder wat wils, auto’s zijn af te halen op vaste plekken verspreid door stad/land en je betaald de huur per dag. Standaard type auto’s staan op loopafstand verspreid door de hele stad. Je rekent af per minuut.
Klanten Bedrijven, toeristen of mensen die gaan verhuizen. Mensen die bekend zijn in de stad en makkelijk en goedkoop van A naar B willen.
Gebruiksmodel Auto van tevoren reserveren, veel keus qua types en extratjes. Geen reservering nodig, standaard type auto staat klaar verspreid door de stad.
Locaties Vaste afhaal- en terugbrenglocaties voor de auto Overal, wel vaak beperkt tot bepaalde steden
Tijdseenheid Vaste prijs per dag. Je kiest of je betaalt per minuut, uur of dag.
Prijs Goedkoper als je langer dan een dag huurt en meer service/luxe. Borg verplicht. Goedkoop voor korte ritjes binnen de stad zonder borg of gedoe.
Aanbieders Europcar, Hertz, Sixt, Budget, Diks Car2Go

De voor- en nadelen van goedkoop een auto huren

Er zijn een een heleboel voordelen (en een paar nadelen) als je goedkoop een auto huren wil. Een enorm voordeel is, is dat het huren van een auto vaak goedkoper kan zijn dan het bezitten van een eigen auto of reizen met het openbaar vervoer. Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken om wegenbelasting of het afsluiten van verzekeringen, dit regelt de verhuurder namelijk voor je. Ook rij je bijna altijd in een relatief nieuwe en goed onderhouden auto, waardoor de kans dat je stil komt te staan op de vluchtstrook aanzienlijk kleiner wordt.
Houd er echter wel rekening mee, dat zodra je voor de goedkoopste opties kiest bij een verhuurder en je je niet aan de voorwaarden houdt, de huur opeens vele malen hoger kan uitvallen. Je kan je uiteraard indekken voor dit soort zaken, maar hier staat wel tegenover dat de huurprijs hoger wordt. Concepten als die van Car2Go zijn erop gericht jouw zonder gedoe en hoge prijzen gebruik te laten maken van een huurauto, dit is erg aantrekkelijk voor ritjes in de grote stad. Met onze Car2Go kortingscode kan je deze dienst zelfs 30 minuten gratis(!) proberen.

Wat zijn jouw ervaringen met verhuurbedrijven en welke trucjes gebruik jij om goedkoop een auto te huren? Wij horen graag zoveel mogelijk tips zodat wij en onze bezoekers nog meer kunnen genieten van een huurauto.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *